De eerste schoolweek... spannend

 Wat was het al spannende die eerste week. 

De eendjes en zwaantjes leerden elkaar kennen en ze komen al goed overeen. De zwaantjes leren dat ze anderen kunnen helpen, maar dat de eendjes ook al veel dingen alleen kunnen. 

De eendjes leerden veel samen met de juf en de zwaantjes moesten dan leren om zelfstandig te werken. Dit doen beiden al heel goed. Ik kan de eendjes zelfs al eens oefeningen alleen laten doen! Een trotse juf. 

De eendjes (1ste leerjaar) leerden ondertussen al 4 letters: i, k, m en s. We leerden ze zoeken in woordjes en hakten en plakten er al op los. Ook het schrijven van de letters mogen we niet vergeten. Het juist vasthouden van een potlood is nog niet echt simpel. 

De zwaantjes (2de leerjaar) ging vooral veel leerstof zelfstandig herhalen. We zochten naar de klinkers en leerden het klinkerlied met de korte en lange klanken. We oefenden nog eens de splitsingen en oefeningen tot 20 zonder brug. 

Tijdens de lessen WO gingen we aan de slag met onze klas, we maakten klasafspraken, maakten een maquette van de klas en de volgende stap is het tekenen van een plattegrond om daar dan leuke opdrachten mee te doen. 

Ik merkte dat we het afval sorteren nog niet goed begrepen, daarom maakte we een rap (lied) om het afval in de juiste kleur van vuilbak te gooien. Sommige kinderen dachten: wat een gekke juf hebben wij! Andere kinderen deden even gek mee. 

Op vrijdagnamiddag tekenden we 'ik', want dat is het 1ste woordje dat we leerden. Ons jaarthema gaat over lezen, dus trokken we elk een blad uit een atlas (onze achtergrond van onze tekening) en gaan dit jaar op reis door boeken. 

We leren elkaar elke dag nog kennen en doen dit ook aan de hand van groepsopdrachten. Altijd leuk om aan het begin van het schooljaar de groep hechter te zien worden. 

Samen met de klas van juf Saskia en juf Marjolein gingen we buiten lezen. De 2des konden het verhaal lezen en de 1stes gingen op zoek naar de letters die ze al kennen. 

We maakten voor de eerste keer kennis met de talentenarchipel en vonden het heel leuk. 

Dit zijn al heel wat foto's van onze eerste 2 weken. 































































































































































































































































































































 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Olympisch spel en de letterdoos